13 Ağustos 2015 Perşembe

Hadımköy OSGB

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için iş hadımköy osgb tam gün çalışacak en az bir hadımköy osgb görevlendirilir. Hadımköy osgb çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda teknik kontrol ve ölçümler geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak hadımköy osgb birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir. 

Esenyurt OSGB

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için iş esenyurt osgb tam gün çalışacak en az bir esenyurt osgb görevlendirilir. Esenyurt osgb çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda teknik kontrol ve ölçümler geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak esenyurt osgb birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir. 

Beylikdüzü OSGB

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için iş beylikdüzü osgb tam gün çalışacak en az bir beylikdüzü osgb görevlendirilir. Beylikdüzü osgb çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda teknik kontrol ve ölçümler geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak beylikdüzü osgb birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir. 

İş yeri hekimi

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için iş yeri hekimi tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. İş yeri hekimi çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda teknik kontrol ve ölçümler geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak iş yeri hekimi birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir. 

İş güvenliği uzmanı

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için iş güvenliği uzmanı tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. İş güvenliği uzmanı çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda teknik kontrol ve ölçümler geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak iş güvenliği uzmanı birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

Osgb

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için osgb tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. Osgb çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda teknik kontrol ve ölçümler geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak osgb birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir. 

Teknik kontrol

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için teknik kontrol tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. Teknik kontrol çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda teknik kontrol ve ölçümler geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak teknik kontrol birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir. 

İş sağlığı ve Güvenliği

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için iş sağlığı ve güvenliği tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. İş sağlığı ve güvenliği çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda teknik kontrol ve ölçümler geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak iş sağlığı ve güvenliği birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir. 

Teknik kontrol ve ölçümler

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için teknik kontrol ve ölçümler tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. Teknik kontrol ve ölçümler çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda teknik kontrol ve ölçümler geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak teknik kontrol ve ölçümler birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir. 

12 Ağustos 2015 Çarşamba

OSGB Hizmetleri

Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her  2000 çalışan için OSGB hizmetleri tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir. OSGB hizmteleri çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda OSGB hizmetleri geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak OSGB hizmetleri birinci fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar iş güvenliği uzmanı ek olarak görevlendirilir.

Oyuncu ajansı

Oyuncu ajansı televizyon, sinema ve reklam dünyasında oyuncu, model, sunucuların kanal yetkilileri ve yapımcılarla buluşturan aracı kurumdur. Oyuncu ajansı kadrosundaki oyuncu ve modellerin, ajansın deneyimli ekibi aracılığıyla sinema filmi, dizi film, televizyon filmi, reklam kampanyaları, oyuncu ajansı reklam filmleri, defile, tanıtım, sunuculuk oyuncu ajansı alanlarında doğru zamanda doğru firmalarla çalışmalarını sağlar ve mesleki kariyerleri süresince gerek hukuki gerekse finansal alanda yönlendirir, bilgilendirir ve uzman kadrolarla takibini sağlar. 

Cast ajansı

Cast ajansı televizyon, sinema ve reklam dünyasında oyuncu, model, sunucuların kanal yetkilileri ve yapımcılarla buluşturan aracı kurumdur. Cast ajansı kadrosundaki oyuncu ve modellerin, ajansın deneyimli ekibi aracılığıyla sinema filmi, dizi film, televizyon filmi, reklam kampanyaları, cast ajansı reklam filmleri, defile, tanıtım, sunuculuk cast ajansı alanlarında doğru zamanda doğru firmalarla çalışmalarını sağlar ve mesleki kariyerleri süresince gerek hukuki gerekse finansal alanda yönlendirir, bilgilendirir ve uzman kadrolarla takibini sağlar

Tapu tercüme

Muhtemelen tapu tercüme ile ilgili yanılgıların en yaygını ve en çok zarar vereni budur.  Yabancı bir dili okuyabilmek, konuşabilmek veya yazabilmek kimseye tapu tercüme yapma yetkisi vermez. Birincisi, bir tapu tercüman en az iki dilde yüksek seviyede anlama kabiliyetine ve bilgi birikimine sahip olmalıdır: bunlardan biri yabancı bir dil, diğeri de ana dili. İkinci olarak tapu tercüme bir yetenek işidir. İyi şekilde yazabilmeli ve dil kullanımı ile ilgili ince ayrıntılara mükemmel derecede hakim olmalısınız. Üçüncüsü, dilin kültürel etkilerden bağımsız bir şey olmadığını unutmamalısınız. Eğer tapu tercümesi yapılan dilin ardındaki kültür göz ardı edilirse, doğru bir çeviri yapmak çok zor olacaktır. 

Büyükçekmece tercüme

Muhtemelen büyükçekmece tercüme ile ilgili yanılgıların en yaygını ve en çok zarar vereni budur.  Yabancı bir dili okuyabilmek, konuşabilmek veya yazabilmek kimseye büyükçekmece tercüme yapma yetkisi vermez. Birincisi, bir büyükçekmece tercüman en az iki dilde yüksek seviyede anlama kabiliyetine ve bilgi birikimine sahip olmalıdır: bunlardan biri yabancı bir dil, diğeri de ana dili. İkinci olarak msds tercüme bir yetenek işidir. İyi şekilde yazabilmeli ve dil kullanımı ile ilgili ince ayrıntılara mükemmel derecede hakim olmalısınız. Üçüncüsü, dilin kültürel etkilerden bağımsız bir şey olmadığını unutmamalısınız. Eğer büyükçekmece tercümesi yapılan dilin ardındaki kültür göz ardı edilirse, doğru bir çeviri yapmak çok zor olacaktır. 

Msds tercüme

Muhtemelen msds tercüme ile ilgili yanılgıların en yaygını ve en çok zarar vereni budur.  Yabancı bir dili okuyabilmek, konuşabilmek veya yazabilmek kimseye tercüme yapma yetkisi vermez. Birincisi, bir msds  tercüman en az iki dilde yüksek seviyede anlama kabiliyetine ve bilgi birikimine sahip olmalıdır: bunlardan biri yabancı bir dil, diğeri de ana dili. İkinci olarak msds tercüme bir yetenek işidir. İyi şekilde yazabilmeli ve dil kullanımı ile ilgili ince ayrıntılara mükemmel derecede hakim olmalısınız. Üçüncüsü, dilin kültürel etkilerden bağımsız bir şey olmadığını unutmamalısınız. Eğer msds tercümesi yapılan dilin ardındaki kültür göz ardı edilirse, doğru bir çeviri yapmak çok zor olacaktır. 

Beylikdüzü tercüme

Muhtemelen beylikdüzü tercüme ile ilgili yanılgıların en yaygını ve en çok zarar vereni budur.  Yabancı bir dili okuyabilmek, konuşabilmek veya yazabilmek kimseye tercüme yapma yetkisi vermez. Birincisi, bir beylikdüzü  tercüman en az iki dilde yüksek seviyede anlama kabiliyetine ve bilgi birikimine sahip olmalıdır: bunlardan biri yabancı bir dil, diğeri de ana dili. İkinci olarak tercüme bir yetenek işidir. İyi şekilde yazabilmeli ve dil kullanımı ile ilgili ince ayrıntılara mükemmel derecede hakim olmalısınız. Üçüncüsü, dilin kültürel etkilerden bağımsız bir şey olmadığını unutmamalısınız. Eğer beylikdüzü tercümesi yapılan dilin ardındaki kültür göz ardı edilirse, doğru bir çeviri yapmak çok zor olacaktır.

10 Ağustos 2015 Pazartesi

Led tabela

Led tabela , standart tabela sistemlerine kıyasla çok daha etkilidir. Led tabela iş potansiyelinizi artırmaktadır.
Led tabela sistemleri, standart tabela sistemlerine göre daha küçüktür.  Led tabela sistemlerinde elektronik malzemelerin üzerine dizilmiş olduğu pcb kartları bulunur.  Led tabela sistemleri sayesinde ürünlerinizi müşterilerinize doğrudan tanıtabilirsiniz. Led tabela sistemlerinde birbirinden farklı pek çok çeşit değişik yazı efekti kullanılmaktadır.  Led tabela sistemlerinin elektrik güç tüketimi çok azdır.

Led ekran

Led ekran, led ekran için özel üretilmiş kaliteli ledlerin bir araya gelmesinden oluşmaktadır.  Led ekranlar yüzeysel bir değerlendirme ile, bilgisayar monitörüne yada televizyona benzer görüntü sistemleridir. Led ekran teknolojisi temel olarak; led ekranın ilgili noktasında olması gereken rengin, kontrol sistemi tarafından ilgili noktada yer alan kırmızı, mavi ve yeşil led ekranların parlaklıkları ayarlanarak oluşturulması sonucuna dayanır.

Pet şampuanı

Pet şampuanı içerdiği bal ekstratı ve buğday proteini sayesinde deriyi ve tüyleri besleyerek ekstra güç ve parlaklık verir. Pet şampuanı yoğun tüylü köpeklerin tüylerinin ıslak ve kuru taranmasını kolaylaştırır. Pet şampuanı derinin tahrişine neden olabilecek zaralı kimyasallar içermez paraben içermez, fosfat türevlerini içermez. Pet şampuanı sabun ve detarjan içermez bu sayede yıkamadan sonra pire ve kene kontrol damlalarından  kullanabilirsiniz.

Köpek deri hastalıkları

Köpek deri hastalıklarının en yaygın olanı uyuzdur. Sebebi uyuz veya değil, kaşıntı köpek için oldukça rahatsız bir durum. Köpek deri hastalıklarında köpeğinizi kaşımayın. Köpek deri hastalıklarında hastalıklarında köpeğinizi sıcak hatta ılık suyla bile yıkamayın. Köpek deri hastalıklarında kaşıntının dinmesi için yemeklerine balık yağı karıştırın.

Köpek traşı

Çok hareketli olan köpek ırkları ve çok acil vakalar haricinde genellikle anestezi altına almadan yani uyutmadan, sakinleştirilmeden köpek traş işlemi yapılır.  Köpek traşı sırasında özellikle köpeklerin kasık bölgesine, koltuk altlarına ve kulak uçlarına dikkat etmek gerekir. Bu esnada bazı yaralanmalar yaşanabilir. Köpekte traş sonrasında, özellikle de kısa kesilmişse tüyleri beyaz renkli açık tenli köpeklerde güneşe dikkat etmek gerekir. Makas veya makine ile traş edilen köpeğiniz özel olarak banyo da yaptırılacaktır. Köpek traş işlemi her köpek için uygun değildir.

Pet traşı

Pet traşı için özel üretilmiş traş makinaları kullanılır. Bu tıraş makinelerinin uçlarının bazı numaraları vardır ve istenilen tüy uzunluğuna bağlı olarak bu numaralarda traş edilir. Pet tıraşları  cinsine, büyüklüğüne göre değişkenlik göstermektedir.  Pet  traşı için özel üretilmiş pet tıraşı kullanılır. Bu pet tıraş makinelerinin uçlarının bazı numaraları vardır ve istenilen tüy uzunluğuna bağlı olarak bu numaralarda traş edilir

Köpek spreyi

Köpek spreyleri köpek tuvalet eğitimi için kullanılır. Köpek spreyi tuvalet eğitimi açısından önemlidir. Köpek spreyleri temizlik işlemleri içinde kullanılır. Köpek spreyi pislenen patileri ve tüyleri için en kolay kullanılan yöntemdir.

Köpek şampuanı

Köpek şampuanı asla köpeğinize insanlar için üretilmiş olan şampuanlardan vermeyin. Çünkü;insanlar için yapılmış olan şampuanların onların ciltleri için uygun değildir. Köpek şampuanları onlar için her zaman idealdir. Tercih edeceğiniz köpek şampuanı belirlemeniz için, köpeğinizin cilt özelliklerini bilmeniz gerekir. Köpeklerin cilt yapısı sıcak, soğuk gibi etkenlerden koruyucu etkilere sahiptir. Köpek şampuanlar her ırka göre ayrı içerikte hazırlanmıştır. Bu nedenle köpeklerinizi sıradan şampuanlarla yıkamamalısınız. Köpek cildi insanların cildine göre daha alkali özelliktedir.

Köpek Cildi ve Hastalıkları

Köpek cildi ve  hastalıklarında daha çok ısırma ve tırmık nedeniyle ortaya çıkan yaralanmalar ve baş, çene, çene altı bölgelerinde, ayaklarda ısırmaya bağlı apselerin oluşması, doğaldır. Köpek cildi ve hastalıkarı belirtileri giderek büyüyen şişlik,iştahsızlık ve halsizliktir. Bu gibi durumlarda ne tür bir tedavi gerekmektedir. Köpek cildi ve hastalıklarında dolayısıyla mantar hastakıkları, egzama, deri iltihaplanması ve tüy dökülmesine yol açar. Köpek cildi ve hastalıkları sokağa çıkan hayvanlardaysa ayak derilerinde görülen benzin, mazot, boya gibi çeşitli kimyasal maddeler ya da yanmayla tahriş olan dokularda deformasyon ve iltihabik yaralara sıkça rastlanır. Köpek cildi ve hastalıklarında temizlik bakım önemlidir.

Köpek bakım ürünleri

Köpek bakımı için ilk adım, köpeğinizin ev ortamında rahat ve güvende hissetmesini sağlamaktır. Köpek bakımı, köpeğimizi ilk eve getirdiğimiz andan itibaren başlar. Köpek bakımı ile köpek eğitiminin ne alakası var diyebilirsiniz.  Eğitilmiş bir köpek, eğitilmemiş bir köpeğe göre daha güvendedir. Eğitilmiş bir köpek aile ile birlikte daha fazla aktiviteye katılabilir. Köpek bakımı öncelikle sağlık açısından önemlidir.

pet bakım

Günlük olarak pet bakımı mutlaka dışarı çıkıp gezdirilmeli, evde pet besleniyorsa tuvaletleri dışarı çıkarılarak yapılmalı. pet bakım tuvalet ve beslenmeleri için dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de bunların aynı saatlere denk getirilerek yapılması. Pet bakım örneğin bir gün yemeğini saat 1’de veriyorsanız, ertesi gün de saat 1’de vermelisiniz. Tuvalet ihtiyacı da aynı şekilde. 

Dermotolojik şampuan

Dermatolojik şampuan uygulamadan önce saç derisine masaj yapılmalıdır. Bu sadece kanın mikro sirkülasyonunu değil şampuanın optimum etki göstermesini de sağlar.  Eğer saçınızı her gün yıkamanız gerekiyorsa deterjan içermeyen bir şampuan tercih edin. Eğer dermatolojik  şampuanı kullanıyorsanız dermatoloğunuzun tavsiyelerine mutlaka uyun. Ilık su ile saçlarınızı durulayın. Dermatolojik şampuanda durulama süresi her zaman yıkama süresinden daha uzun olmalıdır.

pet şampuanı

Köpeğinizi, çok gerekli olduğunda veya sıcak yaz aylarında çok sık olmamak koşuluyla yıkayabilirsiniz. Bu sayfalarda beyaz tüylü köpeklerden, siyah tüylü köpeklere, kaşıntı giderici şampuanlardan uzun tüylü köpek şampuanlarına kadar çok farklı özellikte ürünü ve Köpek Parfümlerini bulabilirsiniz.

Kedi şampuanı

Kedi şampuan seçimi önemlidir.Kedi şampuanı kaliteli şampuanlarla kalitesiz ucuz şampuanların ayrımı doğru yapmak ve kaliteli ürünleri tercih etmeniz gereklidir. Kedi şampuanında yanlış hammadde ya da ucuz hammadde kullanımı kedinizin deri hastalıklarına davetiye çıkaracaktır.

köpek şampuanı

Asla köpeğinize insanlar için üretilmiş olan şampuanlardan vermeyin. Çünkü;insanlar için yapılmış olan şampuanların Ph seviyesi onların cildine uygun olmadığından derilerine zarar verir. Köpek şampuanları onlar için her zaman idealdir.
 tercih edeceğiniz şampuanı belirlemeniz için, köpeğinizin cilt özelliklerini bilmeniz gerekir. Köpeklerin cilt yapısı sıcak, soğuk gibi etkenlerden koruyucu etkilere sahiptir. Köpek şampuanlar her ırka göre ayrı içerikte hazırlanmıştır. Bu nedenle köpeklerinizi sıradan şampuanlarla yıkamamalısınız. Köpek cildi insanların cildine göre daha alkali özelliktedir.