7 Ağustos 2015 Cuma

rezistans hakkında

Rezistans, elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren direnç tellerine verilen ortak isimdir. Rezistans oldukça yüksek ısılara karşı direnç gösteren bir yapıdır. Rezistansların içerisinde nikel, demir, krom ve alüminyum alaşımları bulunur. Rezistans, başta ısınma teknolojisi olmak üzere ağır sanayi, tekstil, elektrikli ev aletleri, termostatlar gibi alanlarda oldukça önemli bir yere sahiptir. Rezistans ta kullanılan malzemeye ve kullanım alanına göre çeşitlere ayrılan rezistanslar, gelişen teknoloji ile birlikte farklı alanlarda kullanılmaya başlanmıştır

Silikon Kablo

Silikon kablo üksek dielektrik mukavemeti, dielektrik yorulmaya dayanımı, alçak güç tüketim kat sayısı alçak dielektrik sabitesi ve çok yüksek Ark direncine sahiptir. Silikon kablo tüm bu nedenlerden dolayı rutubetli ortamlarda zor koşullarda güvenli bir izolasyon malzemelerinin yetersiz kaldığı bir çok durumda silikon kablo rahatlıkla kullanılabilir.

Kapı rezistans Kablosu

Kapı rezistans Kablosu otomotiv ve taşıma (araç ve kamyon yan aynaları, trenler). Kapı rezistans Kablosu yemek sektörü (soğutucular ve sıcaklık düşürücülerde), iklimlendirme (klimalar ve karter ısıtıcıları), endüstriyel ve ticari soğutma (drenaj tavaları, soğuk oda kapıları), Kapı rezistans Kablosu banyolar (havlu tutacağı ısıtıcıları, saunalar, hidromasaj havuzları), güzellik sektörü (tıbbi ısıtıcılar), ev içi kullanım (elektrikli battaniyeler, elektrikli ütüler ve ütü tahtaları), çeşitli kullanım (bitki evleri, akvaryumlar) Kapı rezistans Kablosu

Kendinden Regüleli Kablolar

  • Kendinden regüleli kablo, hava koşullarına göre, ısısını ayarlar ve kendinden regüleli kontrol birimi sadece düşük sıcaklık ve yüksek nem ortaya çıktığında sistemi devreye sokar.  Asfalt ve bitüm yüzeyli çatı ve oluklar için donmayı engellemek, kar ve buzun birikimini önlemek amacıyla kullanılan kendinden regüleli bir ısıtma kablosudur.
  • Kendinden regüleli kablo , aşırı ısınma riski olmaksızın dar aralıklarla döşenebilir ve kontrol birimi kısa süre içerisinde monte edilebilir. İstenilen noktadan kesilebildiği için zor saha koşullarında esneklik sağlar. 

Teflon kablo özellikleri

PVC izoleli, slikon izoleli ve teflon izoleli kablolar. PVC izoleli kablolar genellikle daha düşük sıcaklıklarda çalışan LED gibi yerlerde kullanılır. 180°C dereceye kadar dayanabilen slikon izoleli ve teflon kablolar, sıcaklığın bir tık daha yüksek olduğu spotlar gibi, içinde yüksek akım veya gerilim bulunduran yerlerde kullanılır. Teflon kablolar ise yüksek sıcaklıklara ulaşılan yerlerde kullanılır.  Teflon kabloların Türkiye'de de isteğe özel, avrupa normlarında üretilebilir olduğunu ortaya koyulmuştur.

pt 100 kablosu

pt 100 kablosu düşük sıcaklıklarda termokuplla göre daha doğru değer verirler. Rezistans termometreler iletken bir telin sıcaklığa bağlı olarak direnç değerinin değişmesi ile elde edilen bir sıcaklık sensörüdür. pt 100 kablosu sarımlı direnç prosese daldırılarak sabit bir akım uygulanır. pt 100 kablosu sıcaklık değişimine bağlı olarak sarımlı direncin değeri değişir ve üzerinde geçen sabit akımla değişen bir gerilim elde edilir. pt 100 kablosu rezistans termometreler için dikkate alınması gereken kimi konu vardır. Bunlardan ilki üzerine uygulanan akımın küçük de olsa bir sıcaklık değişimine neden olabilmesidir. Bir diğer önemli konu da akım taşıyan tellerin kendi direncidir. 

yanmaz kablo

Yangına dayanıklı kablolar, özellikle kalabalığın çok olduğu yapılar olan okullar, hastaneler, alış-veriş merkezleri, sinema ve tiyatro salonları, metro ve karayolu tünelleri, hava alanları, maden ocakları, fabrikalar,  oteller, yüksek binalar, toplu konutlarda ve paniğin yaşanabileceği tüm yapılar da olası bir yangın esnasında yangına dayanıklı kablolar yangına müdahalenin kolaylaştırılması için mutlaka çalışması gereken acil duruma emniyet devrelerine enerji ve sinyali belirli bir süre boyunca taşıyan kablolardır.

Termokupl Kablosu

Termokupllar ile cihazlar arasındaki bağlantılar özel kablolar ile yapılır. Bu kablolar termokupl kompanzasyon kabloları olarak bilinir. Kompanzasyon kablolarının iletkenleri yine termokupl eleman telinin özelliklerine yakın özel alaşımlardır.  Sıcaklık bilgisi termokupldan cihaza kompanzasyon kabloları sayesinde daha ekonomik olarak taşınmış olur.
  • Aşırı ısınma riskleri olmayan drenaj rezistans kabloları  sıcaklık dayanımları düşük malzemelerle güvenli olarak kullanılabilir.
  • Çok kısa parçalar halinde kullanılabilir.
  • Elektrikli yerden ısıtma sistemlerinde (merkezi sistem) zemin döşemesinin altına montajı yapılan ısıtıcı kablolar sayesinde, evlerde alışılagelmiş ısıtma sistemlerine alternatif olarak konforlu ve sağlıklı ısıtma sağlanır.

Isıtıcı Kablo

Rezistans Kablo;Endüstride; gaz, sıvı ve viskoz akışkanların donmaya karşı korunması, ısı kaybının önlenmesi veya ısıtılması ihtiyacı ile sıkça karşılaşılır. Bu ihtiyaç işletmelerde, refakatçi sıcak su-buhar boruları veya elektrikli ısıtıcı kablolar ile giderilmektedir. Isıtıcı kabloların ısıtma ve ısı izleme (heattracing) amaçlı kullanımı, buhar ve sıcak sulu sistemlere oranla sürekli bir yükseliş göstermektedir. Bunun nedeni, modern ısıtıcı kabloların sağladığı güvenilirlik ve çok uzun süreli olmalarıdır. 

Ahşap stand

Genelde ahşap malzemenin işlenmesiyle oluşur. Özel standlar daha çok firmanın kendine özgün bir tasarım amacıyla kullanılırlar, modüler standlara göre avantajı daha estetik olmalarıdır. Ölçü ve form verme sınırı olmaksızın uygulaması yapılabilmektedir. Ahşap Stand tasarımında sade şıklık isteniyorsa, tercihiniz kare profilden yani ahşap stand'dan yana olmalıdır.Ahşap stand'da kullanılan aydınlatmalar ve diğer malzemeler tamamen tasarımsal şıklığa yöneliktir.

Truss Sistemleri

Truss, Işık ve sıra dizili  hoparlör sistemlerinin istenilen yükseklikte asılarak kullanımı için gerekli olan modüler konstrüksiyon yapı sistemidir.Truss sistemleri güçlendirilmiş alüminyum alaşımdır. İki ve daha fazla sütun üzerine inşa edilen modüler yapı bir ton kapasiteli kumandalı özel elektrik motorlarıyla kaldırılıp indirilir. Emniyetin ön planda tutulduğu Truss sistemlerimizin estetik görünümü, kurulum esnekliği ve kolaylığı ile ses ve ışık sistemleriyle kullanılmasının ötesinde farklı ihtiyaçların çözümü için de alternatif oluşturmaktadır.

Alüminyum truss

Çelik ve alüminyum alaşımdan oluşan truss sistemleri 3 m ve 6 m uzunluğunda parçalardan oluşmaktadır. Truss sistemleri çok amaçlı olup kurulumu basittir. İstenilen ölçülerde kullanım amacına göre en son teknoloji kullanılarak imal edilir.Alüminyum truss tamamen kolay taşınabilir demonte parçalardan oluşan ürün, çok kısa zamanda kurularak sökülüp taşınabilir ve kurabilir halde üretilir.Ayrıca isteğe bağlı olarak opsiyonel makaralı otomatik sistemler de eklenir.Truss sistemleri, alüminyum veya galvaniz pazlanmaz metalden yapılabilmektedir

Fuar stand tasarım

Fuar stand tasarımı, firmaların ve ürünlerin kendilerini sunduğu en kalıcı vitrin işlevi görmekte ve marka imajının akıllarda kalması için önemli rol oynamaktadır. Seçilen malzeme ve tasarım yönüyle, ürün ziyaretçi üzerinde kalıcı bir etki yaratmaktadır. Yaşam tarzıyla birlikte fuar stand tasarımlarıda değişmektedir.

6 Ağustos 2015 Perşembe

stand tasarım

Örümcek Stand, Örümcek Masa, Tattırma Standları, Roll-up Banner, X-Banner ve Broşürlük olarak bilinir ve en çok bu standlar tercih edilebilir. Kurulumu çok basit olan standların kullanılan malzemelerden dolayı çok hafif standlardır.. Diplay Sistemleri genellikle fuar alanlarında, seminerlerde, toplantılarda kullanılır. Alüminyum iskeleti olan bu stand üzerine, istemiş olduğunuz görselle reklam alanı oluşturursunuz.

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Işıklı Bistro kokteyl masaları

Işıklı bistro ,Kokteyl davetlerinde istenilen renk tercih edilerek hoş bir ortam yaratılması sağlanır.  Işıklı bistro akülü kokteyl masası olup istenilen renk sabit ışık veya değişen 7  ışık rengi ile ışıklı bistro tercihleri seçilebilir.

Işıklı saksı pilli led

Son zamanlarda en çok tercih edilen dekoratif ürün olan  led ışıklı saksılar İsterseniz içine çiçek koymadan da sadece ledli aydınlatma lambası olarak da kullanabilirsiniz.

Evde,ofiste,mutfakta,yazlıkta,bahçede istenilen her noktada kullanılabilen şık tasarımlı ışıklı saksılar içindeki çiçeği göz önüne serer ve mekanınıza değişik bir hava katar.

Işıklı küre ve aydınlatma

 Led Aydınlatma Balonları ürün içine gizlediğimiz ışık sistemi 3 farklı mod ve yedi farklı renk seçeneği ile çalışmaktadır. Dilerseniz kumanda ile ışığa yön verebilirsiniz. Işıklı Küre, uzaktan kumandalı ve 16 farklı renk kombinasyonuyla mekanlara farklılık ve eğlence getiriyor.

Kullanılan özel kalıp tekniği sayesinde, Işıklı küre kaygan ve parlak bir yüzeye sahiptir. Özel led yazılımı sayesinde enerji tüketimi minimum seviyeye indirgenmiştir.Işıklı Küremizi, parklarda, bahçelerde, cafe teraslarda kullanmak mümkündür.

4 Ağustos 2015 Salı

Işıklı sehpa hakkında

Geniş Kullanım alanları bulunan   ışıklı sehpalar,  Yüksek kaliteli polietilen malzemeden üretilmiş olup Profosyonel kadromuz tarafından ışıklı sehsapaların montajı yapılan ve bir dizi test aşamasından geçtikten sonra satışa sunulmaktadır. Bu Ürünümüzde Tek Kalıplı Bir Üründür Ürün Özellikleri ve uygulama görselleri için Ürün görseline tıklamanız yeterlidir .

Alçıpan kaldırıcı

Alçıpan montaj sistemlerinde yardımcınız olacaktır; Alçıpan tavandaki betonu darbeli matkap ile iskele kullanmadan 6 m ye kadar delip ve yine iskele kullanmadan çelik dübeli yerden beri monte edebilirsiniz.Şeritli alçıpan vidalayıcı ile alçıpanı vidalayın tavandaki metal kontrüksiyona Trapez vida atın yani kısaca elinizin ulaşamadığı yerlere o ulaşsın. 

İskele Kalıp Taşıma

Güvenlikli iskele düzgün bir yüzey üzerine kurulmalıdır. Aksi durumda yüzey farklılıklarını giderecek ve güvenlikli iskelenin teraziye gelmesini sağlayacak, yüksekliği değiştirilebilir miller olmalı ve bunlar aracılığıyla güvenli iskelenin teraziye getirilmesi gereklidir. Ayar milleri, üzerine tam olarak basabileceği geniş kalasların üstüne gelmesi gerekmektedir.

Taşıma makinaları

Taşıma makinaları basınç aralığında hidrolik sistem tam otomatik PLC kontrollü makine ve beton santraline sahiptir. Bir baskıda taşıma makinası kilitli parke taşı üretimi yapan makinadır. Kuruyan ürünlerin tahta palet üzerinden toplanması isteğe bağlı olarak toplama robotu vasıtası ile otomatik olarak gerçekleştirilir.

Terazili Transpalet

Terazili transpalet  paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Et entegre tessilerinde deniz ürünleri ve tesislerinde terazili transpalet alkol ve meşrubat üretim tesislerinde kimyasal madde taşıma çok düşük sıcaklıkta çalışabilirlik dondurucu ve soğutucu alanlarda kullanılabilme özelliği olan terazili transpalet yük taşırken aynı zamanda tartabilme özelliği mevcuttur.

Transpalet

Transpaletler insan kontrollü veya akülü transpalet gücüyle çalışan araçlardır.Farklı işler için özel makaslı transpalet, kısa transpalet,uzun transpalet çeşitleri bulunabilir.Transpaletler yük taşıma amaçlıdır ve insan taşıma amaçlı kullanılmamalıdır. Transpalet çekerek kullanılır. Üzerinde ağırlık varken ani dönüşlerden kaçınılmalıdır. 

Akülü Forkliftler

Akülü forkliftler, öncelikli ihtiyacların gürültü azatlımı ve egzoz gazı kirliliği yaratmamanın olduğu durumlarda 1 numaradır. Üstelik  akülü forkliftler son derece güvenilir, sağlam ve uygundur. Yüksek depolama alanına ve uzun soluklu sağlam, dayanıklı çekişli aküler 8 saatlik bir vardiyayı tamamlamaya yetecek kadar enerji sağlar. 

Bunun yanında,  akülü forkliftler, yüksek seviyede korumalı, konforlu ve işlevsel görev sağlar.

Makaslı platformlar

Makaslı platformlar yükseklik avantajı kapı girişlerinden kolaylıkla geçmenize olanak tanır, kısa boyu ve sıfır iç dönüş yarıçapı sizlere
mükemmel manevra kabiliyeti kazandırır.Makaslı platformlar dar koridorlarda ve yollarda rahatlıkla kullanılabilir. Standart Frenleme sistemi ile makaslı platformlar www.asimato.com.tr güvenliğiniz ön planda tutulmuştur. 

Akülü İstifleme Makineleri

Dar şasileri, bir çok çeşidi asansör ve kapasite seçeneği ile her türlü istifleme durumu için uygun bir modeli mevcuttur. Bu hızlı yaya kullanılan istifleme makineleri kullanımı rahat ve basittir.  Bu istifleme makineleri kolay kullanım ve kontrol,  direksiyon ve bakım gerektirmeyen akü gibi ihtiyaçların olduğu uygulamalarda uygundur.

İstifleme Makineleri

İstifleme Makineleri, yatay taşıma, sipariş toplama ve aynı anda birden fazla paleti istifleme gibi birbirinden farklı bir çok yük taşıma ve istifleme uygulamalarına uygun olarak yapılmıştır. 2 tona kadar taşıma kapasitesi ve 6,3 metre yüksekliğe kadar asansör seçeneklerine sahip istifleme makineleri seri, güçlü ve kullanımı kolaydır.www.asimato.com.tr

Forklift'te Dikkat Edilecek Hususlar

Forklift seçimlerinde lastik türünün  büyük önemi vardır. Özel uygulamalar için 7 ton ve daha donanımlı forkliftler kullanılabilir. Fokliftlerde kullanılan klasik asansörler çalışma yerlerinin olmadığı durumlarda faydalı olabilmektedir. 

Konteyner içinde ya da daha yüksek yerler için tripleks asansörlü forkliftler kullanılabilir. Yatay kaydırma aparatları ile yük sağa ve sola 10 cm kadar kaydırılabilir. Bu esnada forklift sabit kalmaktadır. Forkliftler taşınacak üst üste gelen yüklere göre çok çeşitli yardımcı ekibe sahiptir.Forklift'te Dikkat Edilecek Hususlar

3 Ağustos 2015 Pazartesi

Forklift Çeşitleri

Forklift Çeşitleri

Katı tekerlekli forklift çeşitleri:
Kapalı alanlarda kullanılması gereken, temiz ve kuru yüzeylerde sorun yaratmayacak forkliftlerdir.
Kaba yüzeylerde kullanılırsa lastikler çabuk yıpranır.
Pnömatik tekerlekli forklift çeşitleri : Her türlü zeminde en iyi verimi sağlayacak şekilde yapılmıştır. KULLANDIKLARI ENERJİYE GÖRE FORKLİFT ÇEŞİTLERİ Elektrikli Forklift Dizel Forkliftler Debriyajlı Forkliftler Konvertörlü Forkliftler LPG (Tüp Gaz) ile Çalışan Forkliftler