6 Şubat 2016 Cumartesi

Forklift İle Yükün İstiflenmesi

Forklift aracı ile istifleme yapılırken araç yükün konulacağı yere yavaş yavaş sürülüp frenle durdurulmalıdır.Sonra ise aracın önünde bulunan ve yükleri kaldırmaya yarayan çatallar istenilen yüksekliğe kaldırılıp yük istif yerine  konularak  çatallar yavaşça paletlerin altından çekilmelidir.Sizlerde Forklift ile  istifleme yaparken kullanım talimatlarına uyunuz.

Forklift İle Yükün Taşınması

Forklift ile yük taşınırken çatallar 15-20 cm yüksekliğe kaldırılmalıdır  ve yük olduğa kadar  geriye doğru eğilmelidir böylece yükün  çatallardan düşmesi  veya devrilmesi engellenir.Sizlerde güvenli bir kullanım için  yükün yere konulması hakkındaki Forklift  talimatlarına  uyunuz.

Asimato Forklift Makinası

Forklift araçlarında  yükleri düzgün ve emniyetli bir şekilde taşıması için paletler kullanılır.Paletler sayesinde ürünler kolaylıkla ve toplu bir şekilde taşınabilmektedir.Günümüzde taşımacılık ve isitfleme işlerinde sık kullanılan  çatallı istifleyicilerin en çok kullanılan çeşididir.Sizlerde tüm Forklift çeşitlerine Asimato dan bakabilir  ve satın alabilirsiniz.

5 Şubat 2016 Cuma

Forklift Kullanım Talimatları

Güvenli ve emniyetli bir kullanım için Forklift makinelerini operatörlerin kullanması gerekmektedir.İş makinelerini kullanacak  operatörlerin de iş kanunlarına göre operatör belgelerine sahip olması gerekmektedir.Operatörlerin bu iş makinelerini kullanırken
ani manevralardan ve dönüşlerden kaçınmaları gerekmektedir.Sizlerde Forklift araçlarını kullanırken kazaları önlemek için kullanım talimatlarına uyunuz.

Akülü Forklift

Akülü Forklift şarj edilebilir akülerle çalışan çatallı istifleyici çeşididir.Operatörler için emniyetli ve konforlu olan bu  çeşit iş makinelerinde sürücüler aracı oturarak kullanırlar.Bu tiplerinin diğer çeşitlere göre maliyetinin düşük olması ve  enerji bakımından da maliyetinin düşük olması oldukça avantaj sağlamaktadır.Sizlerde bu Forklift çeşitlerine Asimato dan rahatlıkla ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.

Güç Kaynaklarına Göre Forklift

Forklift çatallarına yüklenen paletleri güvenli ve emniyetli bir şekilde taşıyan iş makinesidir.Bir çok ölçüte göre sınıflara ayrılabilen bu iş makinesinin güç kaynağı yönünden lpg, dizel ve benzinli olmak üzere üç çeşidi vardır. Asimato müşterilerinin her isteğine cevap vererek lpg, dizel ve benzinli Forklift  çeşitlerini bünyesinde bulundurmaktadır.

4 Şubat 2016 Perşembe

Asimato Sağlam Forklift

Forklift ağır yükleri önündeki iki çatal aracılığıyla kaldırarak  iş gücünden tasarruf etmenizi sağlayan bir iş makinesidir.Kaldırma kapasiteleri ve kaldırma yüksekliği bakımından çeşitlerine göre farklılık gösteren bu çatallı istifleyici  günümüzde  genellikle taşıma ve istifleme işlerinde kullanılmaktadır.Sizlerde  taşımacılık  sektöründe fark yaratmak istiyorsanız Asimato dan Forklift çeşitlerine bakabilir ve satın alabilirsiniz.

Lpg'li Forklift

Foklift araçlarının lpg yakıtlı tipleri  yakıt tasarrufu sağlaması nedeniyle müşterilerimiz tarafından sıkça tercih edilen bir ürünümüzdür.Kaldırma kapasitelerinin diğer çeşitlerine göre düşük olmasına rağmen her türlü ataşman eklenebilme özelliğine sahiptir.Sizlerde  hem özellik bakımından hem de yakıt tasarrufu bakımından üstün performans gösteren Forklift çeşitlerine  Asimato dan bakabilir ve satın alabilirsiniz.

3 Şubat 2016 Çarşamba

Dizel Forklift

Dizel Forklift kullanım alanı en yaygın olan çatallı istifleyici çeşididir.1 ile 40 ton arasında yük taşıyabilme kapasitesine sahip olan bu istifleyiciler 8 metre yüksekliğe kadar da yük kaldırma kapasitesine sahiptir. Asimato müşterilerine her tip ve özellikte Forklift sunmaktadır.

Forklift Aracının Çalıştırılması

Forklift  operatörü makinayı çalıştırmadan önce güvenli ve emniyetli bir çalışma yapmak için çalışma yapacağı alanın zeminini kontrol etmek zorundadır.Böylece aracın o bölgede düzgün çalışıp çalışamayacağını belirleyerek aracın zeminden dolayı arızalanmasını engeller.Sizlerde Forklift araçlarınızı çalıştırmadan önce çalışma ortamını kontrol ediniz.

İş Güvenliği Uzmanı

İş güvenliği uzmanı iş yerlerinde yapılacak risk analizi çalışmalarına katılarak rehberlik yapmakla görevlidir.Böylece iş yerlerinde bulunan makineler ve teçhizatın  bakımı kontrolleri ve yapılacak olan uygulamaların planlanması hakkında iş verene bilgi verir.İş güvenliği uzmanı  iş yerlerindeki çalışanlar için tehdit oluşturan durumları da düzeltmekle görevlidir.

Forklift Ataşman Ekleme

Forklift  ataşmanları makinanın daha bir çok görevi kolayca güvenli ve emniyetli bir şekilde yerine getirebilmesini sağlamaktadır. Ataşmanlar makinaya takılmadan önce ağırlık kapasitesi ölçülmeli ve eklenecek olan makinaya uygun olup olmadığı operatörler
tarafından kontrol edilmelidir.Sizler Forklift  almadan önce eklenecek olan ataşmanların makinaya uygun olup olmadığını kontrol ediniz.

Rezistans Teli

Rezistans ısıtıcı aletlerde ısıyı meydana getiren tellere denir ve oldukça yüksek bir ısıl dayanım gösterirler.Elektrik akımına karşı direnç gösterebilen bu teller değişik oranlarda metallerden oluşmuştur.Genellikle içerisinde alüminyum, nikel, demir, krom bulunmaktadır.Sizlerde her zaman kaliteli ve sağlam Rezistans teli üreten Engin rezistans dan bu ürüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Silikon Kablo

Silikon kablo radyasyon, ultraviyole ışınları ve basınca karşı yüksek direnç gösterdiğinden bir çok alanda tercih edilmektedir. Bu kablo bir çok alanda tercih edildiği için üretimi de oldukça hızlı yapılmaktadır bu yüzdende sağlamlık ve direnç özelliklerini olağandan daha az göstermektedir fakat Engin rezistans kaliteli ve oldukça dayanıklı olarak ürettiği Silikon kablo  ürününü daha ekonomik fiyatlara satarak piyasada bu sektördeki vazgeçilmezlerden birisi haline gelmiştir.

Stand Tasarım Uygulamaları

Stand tasarım uygulamalarımızda her zaman firmanızın kimliğini daha iyi tanıtabilecek tasarımları oluşturuyoruz. Polinorm hedef kitlenize bu yöntem ile daha kolay ulaşa bilmenize yardımcı olmaktadır.Uzman kardromuz ile standlarınızın şık ve gösterişli olmasını sağlıyoruz.Sizlerde Polinorm Stand Tasarım hizmeti ile standlarınıza olan ziyaretçi sayısını ve firmanıza olan ilgiyi arttırabilirsiniz.

2 Şubat 2016 Salı

Fuar Stand Tasarım Çeşitleri

Fuar stand tasarım konvasyonel ve modüler standlar olarak ikiye ayrılır.Konvasyonel standlar tasarımları ve kurulması  maharet isteyen fuar standı çeşididir.Modüler standlar ise tasarımları kolay parçaları birbirlerine uyumlu ve kolaylıkla birbirlerine geçirilebilen stand türüdür, konvasyonel standlara göre daha ucuzdur. Polinorm her iki stand türü tasarımını Fuar stand tasarım hizmeti ile ekonomik fiyatlar vermektedir.

Forklift Makinası

Forklift paketlenip paletlere yüklenmiş olan yükleri çatalları aracılığı ile kaldırabilen bir iş makinesidir.Günümüzde depoların vazgeçilmezi olan bu çatallı istifleyici gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır ve özel işlerde kullanılmak amacıyla makinaya uyumlu özel ataşmanlar üretilerek bir çok işi de kolayca halledebilme özelliğine sahip olmuştur.Sizler de Forklift
makinasının tüm çeşitlerine Asimato’dan rahatlıkla ulaşabilir ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

Asimato Forklift

Forklift ile yük kaldırılmadan önce denge durumu kontrol edilip sonra taşıma işlemi gerçekleştirilmelidir.Bu makineler kapalı alanlarda güvenli hızda kullanılmalıdır ve köşelerde, rampalarda dikkatli olunmalıdır.Bu makineyle yük taşınırken yükün görüş alanını kısıtlamaması gerekmektedir böylece  daha rahat ve güvenli bir kullanım sağlanır.Sizlerde Forklift makinesini sürerken kullanım talimatlarına uyunuz.

Alana Göre Forklift Seçimi

Forklift  bir iş makinesidir.Depolarda ve fabrikalarda yaygın olarak kullanılmaktadır.Bu iş makinelerinde yük taşınırken aracın hızı 10 km/saat geçmemelidir ve asla trafiğe çıkılmamalıdır.Tozlu ve yağışlı ortamlarda toprak zeminlerde kullanıma uygun değildir.Kapalı sahalarda ve fabrikalarda üstün performans göstermektedir.Sizlerde makineleriniz den daha verimli bir çalışma elde etmek istiyorsanız kullanılacak alana göre Forklift seçmelisiniz.

1 Şubat 2016 Pazartesi

Forklift Ataşmanları

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle de Forklift makinelerinde yeni ataşmalar bulunmaktadır.Ataşmanlar yapılacak işin daha güvenli ve daha hızlı yapılmasına yardımcı olur.Ataşmanlar yapılacakları işe göre özel üretilmişlerdir.Bu yüzden ataşmansız yapılacak işlerde makinenin harcadığı zaman ve harcadığı yakıt daha daha fazla olacaktır.Sizlerde Forklift makinesi ile yapıcağınız işlerde uygun ataşmanı seçip işi daha kolay hale getirebilirsiniz.

Forklift ile Stoklama

Forklift ağır malzemelerin kaldırılıp taşınması için kullanılan çatallı istifleyicidir.Manevra kabiliyeti yüksek olan bu  makineler sizleri istifleme ve stoklama işlerinde bir adım daha öne geçirecektir.Günümüzde teknolojini gelişmesiyle de bu makinelerde yeni özellikler ve ataşmanlar bulunmaktadır.Sizlerde Forklift  makineleri ile zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Forklift Makinesinin Bakımları

Forklift makinelerinin periyodik kontroller dahilinde bakımlarının yaptırılması hem operatörlerin sağlığı, hemde makinenin ömrünün arttırılması için önemlidir.Bu makinelerin bakımları günlük bakım, haftalık bakım, aylık bakım, 3 aylık bakım, 6 aylık bakım ve mevsimlik bakım olarak yaptırılmaktadır.Sizlerde Forklift  makinelerinizin
çalıştırmadan önce bakımlarını aksatmayınız.

Önden Yüklemeli Forklift


Forklift depolama sanayi ve stoklama alanlarında yük taşıma amaçlı kullanılmaktadır.Yükler ilk önce bir palete aktarılıp sonra ise çatallı istifleyici ile taşınmalıdır.Önden yüklemeli ve yandan yüklemeli olarak ikiye ayrılır.Önden yüklemeli olanlarda yükler öndeki çatallara yüklenir, yandan yüklemeliler de ise yük Forklift makinesinin yan tarafına  yüklenir uzun yükler taşımak için uygundur.